Zoeken

Home  /  Leven  /  Sociaal Huis -OCMW  /  Zorg  /  Senioren & personen met een beperking  /  Financiële steun bij opname

Financiële steun bij opname

Bij de opname in een woon- en zorgcentrum zal gevraagd worden naar een borgstelling ter garantie van de betaling van de verblijfskosten. 

Bij personen met voldoende financiële middelen vormt dit geen probleem. Indien je over onvoldoende middelen beschikt om meteen of in de toekomst deze verblijfskosten te dragen omdat je over geen of weinig spaargelden beschikt en je inkomsten lager liggen dan de verblijfskosten, dan is er de mogelijkheid dat het OCMW zich borg stelt voor jouw verblijf. 

Deze aanvraag gebeurt via het woon- en zorgcentrum bij het OCMW. 
De maatschappelijk werker zal dan je financiële en sociale situatie grondig onderzoeken, waarbij ook je kinderen zullen aangesproken worden gezien er wettelijk een onderhoudsplicht ten aanzien van jou is voorzien. 
Als uit het onderzoek blijkt dat je werkelijk de verblijfskosten niet volledig kan betalen, zal het OCMW het verschil voor haar rekening nemen, eventueel na concrete afspraken ivm de aanwending van de nog beschikbare middelen.

Polenplein 15
8850 Ardooie 
Tel 051/74.03.70
Fax 051/74.03.79 
info.ocmw@ardooie.be

Openingsuren

voormiddag namiddag
ma 09u00-12u00  op afspraak 
di 09u00-12u00  op afspraak 
wo 09u00-12u00  op afspraak 
do 09u00-12u00  op afspraak 
vr 09u00-12u00  op afspraak 
za gesloten gesloten
zo gesloten gesloten

Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken