Zoeken

Home  /  Leven  /  Vrijwilligerswerk  /  Welbi

Welbi

Neem jij soms verschillende taken op zoals bijvoorbeeld onderhoud van de tuin van je ouders of buren, een kennis of familielid voeren naar het ziekenhuis, de nachtopvang voor je broer die tijdelijk niet alleen kan zijn, het repareren van een lekkende kraan… . Reken dan op Welbi.

Wat is Welbi?

Welbi is een uniek online platform dat toelaat om eenvoudig en automatisch verzekerd helpende handen in de buurt te vinden of zelf aan te bieden. Dit omvat zowel hulp bij kleine klusjes binnen en buiten, vervoer, digitale ondersteuning, hulp bij het shoppen, een babbel of het voorzien van een babysit.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig: je surft naar www.welbi.be of downloadt de Welbi-app via de Google Play Store of via de Apple Store. Via het erkend deelplatform kan je tot € 6.540 euro (bedrag 2022) bijverdienen aan een fiscaal gunstig tarief. Reeds vanaf 16 jaar kan je actief zijn op Welbi.

Wat is het voordeel?

Tijdens de Welbi-activiteiten ben je automatisch verzekerd. Het platform is gemakkelijk te gebruiken en fiscaal voordelig voor wie wil helpen. Het is goedkoop en betrouwbaar voor wie helpende handen zoekt. Welbi is erkend door de federale overheid en er zijn, in tegenstelling tot de andere platformen, geen extra instapkosten.

Welbi-punt, ook in jouw buurt!

Een grote troef van Welbi zijn de fysieke Welbipunten. Op deze locatie kan iedereen terecht met allerlei vragen. Dit maakt van Welbi een unieke dienstverlener binnen de deeleconomie. De gemeente Ardooie voorziet een fysiek Welbipunt in het sociaal huis in Ardooie, Polenplein 15.

Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken