Zoeken

Home  /  Leven  /  Werken en ondernemen  /  Tewerkstelling en pensioen  /  Wijkwerken

Wijkwerken

Wat

Wijkwerken ArdooieSamen met VDAB organiseert DVV Midwest het ‘wijk-werken’ in jouw gemeente. Via het wijk-werken kunnen werkzoekenden die nog niet in het gewone arbeidscircuit terechtkunnen, tijdelijk werkervaring opdoen in een werkomgeving dicht bij huis.

De werkzoekende gaan enkele uren per week aan de slag bij iemand thuis of in een school, gemeente, OCMW, vzw, niet-commerciële vereniging of land- en tuinbouwbedrijf. De wijk-werker wordt voor zijn prestaties vergoed met wijk-werkcheques. Na maximaal 12 maanden wijk-werken volgt een nieuwe stap in de begeleiding naar werk.

Deze wijk-werkervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: dit is een stap in hun zoektocht naar een duurzame job. De werkzoekende krijgt hiervoor een kleine vergoeding via de wijk-werkcheques die je kan aankopen aan €5,95 per cheque (vergoeding voor één uur werk, inclusief verzekering en vervoersonkosten).

 

Contact

Heb je interesse of heb je vragen, dan kan je terecht op de website www.vdab.be/wijk-werken. Je kan ons elke werkdag bereiken op nummer 051 26 94 33 of per mail naar wijk-werken@midwest.be.

 

Een wijk-werkbemiddelaar houdt een zitdag in het gemeentehuis van Ardooie (Polenplein 15) iedere eerste en laatste maandagvoormiddag van de maand van 9u tot 11u30. De zitdagen in het gemeentehuis Ardooie kan men hier raadplegen:

Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken