Zoeken

Home  /  Bezoeken  /  Wandel & fietsroutes  /  Maartijntjes wandeling

Maartijntjes wandeling

Maartijntje zoekt hulp van jonge ridders (m/v)!

Ieder jaar in november komt Sint-Maarten naar Ardooie. Dat is het groot feest in 't dorp! Maar Sint-Maarten kan enkel komen als het veilig is. Daarom heeft hij zijn jonge helper, Maartijntje, aangesproken om te controleren of alles OK is.
 
Maartijntje kan het vele werk echter niet alleen. Daarom roept hij de hulp in van jonge ridders (m/v). Wil jij een ridder van Maartijntje worden? Wil jij hem helpen Ardooie veilig te houden?
 
Door het afleggen van Maartijntjes wandeling, bewijzen de (jonge) deelnemers dat ze sterk en slim genoeg zijn om Maartijntje te helpen.

Het parcours van 4,5 km is volledig bewegwijzerd. Op sommige kruispunten staat er echter geen wegwijzer, maar een QR-code. Door die code te scannen, krijg je een opdracht die de kinderen moeten uitvoeren. Bij het beëindigen van de opdracht kan je op je smartphone een foto zien. Die foto toont welke richting jullie avontuur verder uit gaat. 
 
Deze wandeling richt zich op families met kinderen tussen de 3 en 9 jaar, maar is toegankelijk voor iedereen. Een app om een QRcode te scannen is essentieel. Heb je die niet? Je vindt verschillende gratis apps in de appstore of Google play.

Er is geen vaste start/stopplaats. Je kan op iedere plaats in het parcours starten. 
Onze tip: start aan GC 't Hofland (Polenplein 15). Daar is ruime parkeermogelijkheid.
Maartijntje

 
 

Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken