Nieuws


15 jul 2020
Leven & Welzijn

Mondmaskers worden verplicht in onze publiek toegankelijke ruimtes.
Het gemeentebestuur volgt de lijn van de winkels. Een mondmasker wordt vanaf vandaag verplicht voor iedereen die het gemeentehuis, sporthal, bibliotheek, … betreedt.
Deze afspraak geldt ook voor brengen- of afhalen van kinderen bij opvanginitiatieven en ook bij huwelijken. In de raadzaal, waar het huwelijk voltrokken wordt, schikken we de zaal per bubbel en kan het mondmasker afgedaan worden als men neerzit.

editeer
6 aug 2020
Gemeentebestuur

Jaarlijks worden duizenden seizoenarbeiders in de West-Vlaamse land- en tuinbouwsector tewerkgesteld. Dit jaar vormt daarin geen uitzondering. Wel is dit jaar op zich een uitzondering. De seizoenarbeiders zijn namelijk afkomstig uit diverse landen die, op basis van de reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken, een uiteenlopende kleurencode krijgen toebedeeld. Een plotse en grootschalige instroom van buitenlandse seizoenarbeiders uit landen of regio’s met een oranje of rode reiscode verhoogt het risico op bijkomende besmettingshaarden van het coronavirus COVID-19.

Het politiebesluit van waarnemend gouverneur Anne Martens, genomen d.d. 06 augustus 2020 met onmiddellijke uitvoerbaarheid, vermeldt een aantal verplichtingen om eventuele gezondheidsrisico’s, verbonden aan de nakende seizoenarbeid, onder controle te houden.

editeer
7 aug 2020
Wonen & Leefomgeving

Als ronde tafel van Tielt, een serviceclub van jonge ondernemers, willen we de Ardooise economie een duwtje in de rug geven. door cadeaubonnen te schenken aan zorgverleners uit Wingene, willen we enerzijds onze waardering uiten voor het zorgpersoneel en willen we daarnaast vooral de Ardooise handelszaken steunen.

editeer
14 okt 2020
Wonen & Leefomgeving

Op woensdag 14 en donderdag 15 oktober organiseert het gemeentebestuur een ophaling van grofvuil. 
Het grof vuil mag buiten geplaatst worden vanaf 13 oktober 2020 om 19u. Je plaatst het op het voetpad/berm voor je eigen woning. 

editeer
17 okt 2020
Leven & Welzijn

Vormingskansen, een warme groepssfeer en werkelijk iets kunnen betekenen voor anderen. Da’s wat vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal te bieden heeft. Misschien wel voor jou? Wil jij het verschil kunnen maken voor wie het moeilijk heeft? Word kandidaat-vrijwilliger bij de hulplijn Tele-Onthaal. Meer info via  www.tele-onthaal.be/word-vrijwilliger. De basisopleiding in Brugge (Tele-onthaal West-Vlaanderen) start op 17 oktober 2020.

editeer
 

Meldingen   Sitemap   Intranet   Privacyverklaring    

© GEMEENTE ARDOOIE - Polenplein 15 8850 Ardooie - Tel 051 74 40 40 | Alle rechten voorbehouden | Powered by The eForum Factory