Zoeken

Home  /  Over Ardooie  /  Nieuws  /  Verledden openbare verlichting

Verledden openbare verlichting

We bouwen onze openbare verlichting om naar leds.
De gemeente heeft beslist om haar integrale openbare verlichtingspark tegen 2030 om te bouwen naar ultrazuinige ledverlichting. Via de ombouw mikt Ardooie vooral op een forse daling van haar energieverbruik, -kosten en CO2-uitstoot. Tegelijk biedt de ombouw ook mogelijkheden om specifieke ingrepen te doen op het vlak van sfeer, veiligheid of toepassingen voor slimme steden.  

In Ardooie staan momenteel 2035 verlichtingstoestellen opgesteld die samen in 2020 ongeveer 611.000 kilowattuur elektriciteit verbruikten en dit betekende een serieuze daling tegenover 2019 waar een verbruik van 681.000 Kilowattuur genoteerd werd. Vandaag staan er 568 ledtoestellen in Ardooie, goed voor bijna 28% van het totale lichtpark. De gemeente heeft in samenspraak met Fluvius een plan opgemaakt om alle nog bestaande lichtpunten te vervangen door LED-toestellen tegen uiterlijk 2030.

De hinder voor bewoners en verkeer wordt tot een minimum beperkt. Zo loopt de plaatsing van de nieuwe verlichtingsarmaturen gespreid in de tijd. Voor 2021 werden de volgende straten opgenomen in het meerjarenprogramma ‘verledden’ in Ardooie:
Straten/plaatsen
Zwevezeelsestraat en omgeving
Izegemsestraat en omgeving
Lichterveldestraat en omgeving

Voor 2022/2023 gaat het om diverse straten in de omgeving van de Oude Lichterveldsestraat, regio ’t Veld en de Bergerleenstraat. Een gedetailleerd overzicht vindt u op dit plan (rode straten). 

Straatwerken
Aanleg fietssuggestiestrook Stationsstraat...
Vrije Tijd  (8)
De Waterbek 2024...
Publieke raadpleging "PRUP Bedrijvigheid economische subregio Roeselare"...
Werving vrijwilligers Tele-Onthaal...
WIJ WERKEN OP AFSPRAAK...
Loket  (1)
WIJ WERKEN OP AFSPRAAK...
Afspraak maken bij een triagepost COVID-19...

Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken