Zoeken

Home  /  Vrije Tijd  /  Zomervakantie 2024  /  Kleuter- en kidskampen

Kleuter- en kidskampen

De kleuter- en kidskampen zijn fantastische themaweken vol crea, fantasie, spel en beweging. We verdelen de deelnemers in leeftijdsgroepen en alle activiteiten worden aan de leeftijden aangepast. Op de kampplaats is er een pak materiaal aanwezig: sport- en spelbenodigdheden, een uitgebreide knutselkast enz. Iedere vrijdag is er een slotshow waar de ouders op uitgenodigd worden.

De monitoren zijn minimum 19 jaar oud en student of afgestudeerd in een pedagogische of didactische opleiding of gelijkgesteld door ervaring.

De kampen gaan door in GBS De Zonnebloem.

Een overzicht van het thema per week vindt u onderaan en via www.ardooie.be/inschrijvingen.  

Tarief en inschrijven

Kostprijs is € 95 / week. Inschrijven kan vanaf donderdag 8 februari 2024 om 20u via de webshop Vrije Tijd: www.ardooie.be/inschrijvingen.

Bij annulatie van de inschrijving zonder geldige reden, zal een administratieve kost aangerekend worden van:

- 50% van het deelnamegeld, indien annulering tot 1 week voor aanvang van het kleuterkamp

-100% van het deelnamegeld, indien annulering binnen de week voor aanvang van het kleuterkamp

Geldige reden is: ziekte of kwetsuur, mits het voorleggen van een doktersattest.

Opvang en lunch

Er is elke dag opvang voorzien van 8u tot en met 17u30. De activiteiten zelf starten om 9 uur en eindigen om 16 uur (iedereen aanwezig). De kinderen brengen hun eigen lunchpakket, drinkfles, stuk fruit en een tussendoortje mee. 

Aanspreekpunt 

Tijdens de kampperiode kan u met uw vragen en opmerkingen terecht bij de Sportdienst, Tom Vanelslander, Melkerijstraat 2A, 8850 Ardooie, 051/57 50 20, t.vanelslander@ardooie.be.


Krokus
12-13-15-16 februari
kleuterkamp

Thema: Max en de toversteen

-dZmMU1

Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige fonkelende steen, die licht en warmte geeft. Hoe deze vondst het leven van de rotsmuizen op het eiland verandert kom je in de loop van het kamp te weten...
Naar een verhaal van Marcus Pfister
Zomer 1
1-5 juli
kleuterkamp
Thema: De Slimme Kat
-yCOGf2

Een arme schoenmaker heeft geen klanten meer. Zijn kat wil hem helpen en trekt het land in om klanten te zoeken. In een rijke tovenaar denkt hij de ideale klant te hebben gevonden. Maar de tovenaar wil niet betalen voor zijn nieuwe laarzen. De kat verzint een list en uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.
Zomer 2
8 - 12 juli
kleuterkamp
Thema: PILI PILI en de vuilnisbeltbeestjes
-3iGMX3
Hallo! Ik ben Pili Pili en ik woon op de vuilnisbelt. Ik verzamel groenafval. Daarvan maak ik heerlijke soepjes voor de andere beestjes die hier leven. Ook zij verzamelen en recycleren afval. Kom je met me mee? Dan stel ik je aan hen voor!
Zomer 4
22 - 26 juli
kleuterkamp
Thema: HET EILAND VAN OPA
-3dvy84
Sem en opa zijn de beste vrienden. Op een dag neemt opa Sem mee op zolder, vandaar vertrekken ze met opa’s boot op fantasiereis en bij een prachtig eiland gaan ze aan land.
Ze maken een slaapplek in een oude hut, schilderen en zwemmen samen, ….
Als het tijd is om naar huis te gaan, wil opa graag blijven. Met een allerlaatste knuffel nemen Sem en opa afscheid.
Zomer 4
22 - 26juli
Kidskamp
Thema: ARTROCK
-ivkkt5
Heb jij er altijd al van gedroomd om eens door het leven te gaan als een echte rocker of een echte rockchick? Tijdens deze week leren we jullie hoe een rocker zich gedraagt en hoe die eruit ziet. Wilde kapsels, grote tattoo’s, een stoere outfit, een jamsessie, … het komt allemaal aan bod. Aan de hand van uitdagende spelletjes testen we of jullie gemaakt zijn voor het echte rockleven. Benieuwd of jij in deze rock ’n roll wereld zou passen? Schrijf je dan vlug in!
Zomer 5
29 juli - 2 augustus
Kleuterkamp
Thema: ZARA ZOEMMM
-Z6xDC6
Dit is Zara Zoemmm! Ze is niet bang voor kriebelpootjes, spinnenwebben of vieze laarzen, en ze is gek op kleine beestjes – hoe slijmerig of harig ze ook zijn... En de bijen hebben haar hulp nodig! Kan Zara, samen met haar magische vergrootglas, haar kruipende en vliegende vriendjes helpen?
Zomer 5
29 juli - 2 augustus
Kidskamp
Thema: SPEEL-O-THEEK
-LMdN87
De speel-o-theek neemt je mee door allerlei spelletjes. Elke dag ontdekken we nieuwe spellen. Heb je wel eens aan je oma en opa gevraagd welke spelletjes zij speelden op de speelplaats? Of aan je ouders? Sommige spelletjes maakten een evolutie mee, anderen verdwenen, nieuwe spelletjes kwamen erbij. Gezelschapspelen, balspelen, denkspelen, kaartspelen, … Alle spelen komen aan bod in deze week vol plezier. Kom jij een spel uit onze speel-o-theek lenen?
Zomer 8
19 - 23 augustus
Kleuterkamp
Thema: HET KLEURENMONSTER
-Obcra8
Het kleurenmonster weet niet wat er met hem aan de hand is. Hij is helemaal in de war en voelt van alles door elkaar. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk!
Met behulp van kleuren gaan we samen op zoek naar wat elk gevoel betekent.
Zomer 8
19 - 23 augustus
Kidskamp
Thema: VIKINGEN
-qHRuE9
Opa Eriksson heeft steeds een oude, mooie medaille om zijn nek. Op een gure winteravond vertelde hij me dat hij deze medaille kreeg van zijn grootvader, die deze op zijn beurt ook weer erfde van zijn grootvader, … tot vele eeuwen terug. Grootvader Herjólfsson had de medaille gehouden als aandenken aan één van zijn vele roof- en plundertochten met zijn reusachtige snek. Herjolfsson was destijds een gevreesde en machtige Viking, die heel wat wateren onveilig maakte. Ben jij ook benieuwd om verhalen en legenden over Vikingen te horen? Spannende taferelen na te spelen en creatieve amuletten te ontwerpen, net zoals echte Vikingen? Haast je dan snel met inschrijven en vaar mee met onze Panta Rhei snek.
Zomer 9
26 - 30 aug
Thema: Bert's Creations...
-9OElv10
Naar een thema van the one and only Bert, gekend van de spooktakulaire kindernamiddag.
Meer info volgt... to be continued...
Locatie: 't Holfand
Herfst
28 - 29 oktober
Thema: twinkelende tandenfee
-y4I5o11

Elke nacht verzamelt Twinkelding de tandenfee de melktanden die kinderen onder hun kussen leggen. Soms duurt het heel lang voordat ze al die kleine tandjes heeft gevonden. Tot Twinkeldings vriendinnetje Schaartje op een dag iets bedenkt waardoor Twinkeldings werk veel makkelijker wordt.


 

Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken