Zoeken

Home  /  Vrije Tijd  /  Zomervakantie 2022  /  Kleuter- en kidskampen

Kleuter- en kidskampen

De kleuter- en kidskampen zijn fantastische themaweken vol crea, fantasie, spel en beweging. We verdelen de deelnemers in leeftijdsgroepen en alle activiteiten worden aan de leeftijden aangepast. Op de kampplaats is er een pak materiaal aanwezig: sport- en spelbenodigdheden, een uitgebreide knutselkast enz. Iedere vrijdag is er een slotshow waar de ouders op uitgenodigd worden (als coronamaatregelen dit toelaten).

De monitoren zijn minimum 19 jaar oud en student of afgestudeerd in een pedagogische of didactische opleiding of gelijkgesteld door ervaring.

!! De zomerkampen gaan door in GC 't Hofland, omdat er in GBS De Zonnebloem renovatiewerken gepland zijn.

Een overzicht van het thema per week vindt u via www.ardooie.be/inschrijvingen.  

Tarief en inschrijven

Kostprijs is € 90 / week. Inschrijven kan vanaf zaterdag 5 februari 2022 om 9u via de webshop Vrije Tijd: www.ardooie.be/inschrijvingen.

Na de inschrijving ontvangt u eerst een elektronische bevestiging. In een 2e fase ontvangt u een factuur. Deze dient vereffend te worden voor de vervaldatum, anders wordt de inschrijving geschrapt.

Bij annulatie van de inschrijving zonder geldige reden, zal een administratieve kost aangerekend worden van:

- 50% van het deelnamegeld, indien annulering tot 1 week voor aanvang van het kleuterkamp

-100% van het deelnamegeld, indien annulering binnen de week voor aanvang van het kleuterkamp

Geldige reden is: ziekte of kwetsuur, mits het voorleggen van een doktersattest.

 Opvang en lunch

Er is elke dag opvang voorzien van 8u tot en met 17u30. De activiteiten zelf starten om 9 uur en eindigen om 16 uur. (iedereen aanwezig)

De kinderen brengen hun eigen lunchpakket, drinkfles, stuk fruit en een tussendoortje mee. 

 Aanspreekpunt

Tijdens de kampperiode kan u met uw vragen en opmerkingen terecht bij de Jeugddienst, Tobias Callewaert, Polenplein 15, 8850 Ardooie, 051/74 40 40, jeugddienst@ardooie.be.

 

 

 Zomer 1

4-8 juli 2022

 De geheime drankjes van professor Puffendorf

Professor Puffendorf is de grootste geleerde van de hele wereld. Ze heeft een laboratorium vol vreemd uitziende machines die sissen en puffen en piepen. En er staat een oude kast die TOP GEHEIM is… Niemand mag die kast openmaken. 
Professor Puffendorf heeft een assistent die Enzo heet en in een gezellig ingericht kooitje woont samen met Chip, de cavia. Op een dag moet de professor weg en blijven Enzo en Chip samen achter. En dan komt de ware aard van Enzo naar boven…

Naar een verhaal Korky Paul en Robin Tzannes

 Zomer 2

11-15 juli 2022

 Niet aanraken, Kaatje! Kunst

Kaatje is nog nooit in een museum geweest. Stel je voor hoe verbaasd ze is dat er leven zit in schilderijen! Sommige zijn al oud, andere veel jonger, maar met allemaal kun je pret hebben. Er zijn schilderijen met felle kleurtjes en gekke vormen, met landschappen om eeuwig in te verdwalen... schilderijen in alle soorten en maten. Duik jij net als Kaatje mee in de kleurrijke, spannende kunstwereld?

Naar het verhaal van James Mayhew.

 Zomer 3

18-20 juli 2022

 Spoken kloppen niet

 

Beer en Bosmarmot zijn beste vriendjes en spelen altijd samen. Ze zoeken naar verborgen schatten en zingen en dansen alsof ze beroemd zijn. Maar op een dag zegt Beer dat hij Eend heet uitgenodigd om ook te komen spelen. Daar komt niks van in, denkt Bosmarmot. Bosmarmot vindt Eend niet leuk en ze wil alléén spelen met Beer. Ze bedenkt een list om Eend buiten de deur te houden…

Naar een boek van Eulàlia Canal en Rocio Bonilla

 Zomer 4

25-29 juli 2022

 Albert en Leontien

Albert woont op de boerderij en heeft het daar prima naar zijn zin. Zijn voerbak zit elke dag vol, er zijn altijd genoeg modderpoelen om in te rollebollen en hij heeft een heleboel vriendjes. Maar dat verandert als hij verliefd wordt op Leontien, een snoezig kipje. Opeens heeft hij nergens meer zin in. Wat moet een varken doen om de aandacht van een kip te trekken?

Naar het verhaal van Christine Davenier.

 Zomer 4

25-29 juli 2022

 De Speletijdsmachine

 (6-9 jarigen)

Op een mooie dag kwamen de kindjes van professor Spelistadopulos het laboratorium binnen. Niemand was er aanwezig maar ze zagen daar een grote machine staan vol met tekeningen van spelletjes. Ze kropen er samen in om te kijken wat ze allemaal konden spelen. Per ongeluk duwde Lompadopulos op een knop en toen ze de deur open deden waren ze terug in de tijd geflitst en zagen ze hun opa spelen met hele rare spelletjes en zijn ze lekker gaan meespelen. Maar hoe komen ze nu terug in hun hun eigen tijd om hun fancy nieuwe spelletjes te spelen of sterker nog wat gaan ze in de toekomst spelen?? Ben jij benieuwd welke avonturen Lompadopulos en Crazydopulos allemaal beleven en wil je zelf ook door de spelentijd reizen kom dan zeker naar het spelétijdsmachine kamp waar je dit allemaal zal ontdekken.

 Zomer 5

01-05 augustus 2022

De speciale ster van kleine raket

Kleine Raket is dol op haar vader, Grote Raket. Ze wil hem een speciaal cadeautje geven voor zijn verjaardag. Ze vliegt de ruimte in om een mooie glanzende ster te zoeken. Ze komt langs Sammy, Satelliet, Ronny Ruimteveer en Andy Astronaut, maar ze vindt geen ster. Kleine Raket vliegt zelfs naar de maan. Maar net als ze denkt dat ze haar ster eindelijk heeft gevonden, ontdekt ze haar vriend Vicky Vliegvis. Hij zit in grote moeilijkheden en Kleine Raket moet een belangrijke beslissing nemen. Zal ze nu nog een ster kunnen vinden?

Naar het verhaal van Julie Sykes.

 Zomer 5

01-05 augustus 2022

 KR44K D3 C0D3

 (6-9 jarigen)

Ben jij een echte speurneus die graag op zoek gaat naar verborgen tips en antwoorden?

Zijn raadsels en escape rooms iets voor jou? Dan is deze vakantie op jouw lijf geschreven!

Ontdek hoe je zelf raadsels en codes kan opstellen en ontcijferen en bouw, samen met ons, een escape room op maat. Lukt het jou om tegen het einde van de week te ontsnappen?

 Zomer 7

16-19 augustus 2022

 Robert de dierentuinkat

Robert is het beu om een doodgewone huiskat te zijn. Hij droomt van een bijzonder leven in de dierentuin. Vol verwachting komt hij in de zoo aan. Algauw blijkt dat de bezoekers eigenlijk niet voor hem zijn gekomen… Robert probeert vriendschap te sluiten met een beer, een pinguïnfamilie, een olifant, een giraf en een stel apen.

'Robert de dierentuinkat' (Loufane) gaat over ergens bij willen horen. Een verhaal dat duidelijk maakt dat thuis een fijne plek is.

Naar het verhaal van Ed Loufane.

 Zomer 8

22-26 augustus 2022

 Billy de kip

 

 

'Billy de kip' Naar een verhaal van Marcel van Driel, Jeroen Schipper & Jort van der Jagt.

Wanneer de huifkar van Billy en zijn zusjes midden op de prairie uit elkaar valt, moeten de kippen een permanente nederzetting bouwen. Billy de kip wil zijn zusjes beschermen tegen de gevaarlijke vos, die wel zin heeft in een lekker kippetje of twee.

Wat volgt is een spannende strijd tussen Billy en vos, waarin de ene nog slimmer is dan de andere in het bouwen van machines en robots.


 


Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken