Zoeken

Home  /  Wonen  /  Milieu en natuur  /  Dieren  /  Melden van zwerfkatten

Melden van zwerfkatten

Zwerfkatten zorgen voor overlast door het openscheuren van vuilniszakken, door vervuiling van de omgeving (ontlasting en urine) en door vechtpartijen in de paartijd. Ze kunnen drager zijn van parasieten. 

De gemeente wenst op een diervriendelijke manier de overlast te beperken. Bewoners kunnen overlast van zwerfkatten melden via onderstaand formulier. Na een melding nemen we contact op met een dierenasiel en er wordt een vangkooi geplaatst. De kat wordt nagezien door een dierenarts, die controleert of de kat gechipt is en een eigenaar heeft. Er wordt ook gecontroleerd op ziekten en indien nodig volgt een behandeling. De zwerfkatten worden gecastreerd of gesteriliseerd. 

De zwerfkatten worden bij voorkeur teruggeplaatst op de locatie waar ze gevangen werden. Voor het welzijn van de dieren is het best om ze terug te plaatsen op de plek waar ze werden gevangen. Als de katten niet zouden terugkeren naar hun oude leefomgeving, gaan andere zwerfkatten het vrijgekomen territorium mogelijks herbevolken.

De behandeling van zwerfkatten gebeurt op kosten van het gemeentebestuur.

 Velden met een * zijn VERPLICHTE velden!
       


Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken